<h2>Εμπόριο Ξυλείας</h2><p>Το ξύλο κατέχει μια εξαίρετη θέση ως πρώτη ύλη γιατί είναι φυσικό και οικολογικό προϊόν αειφορίας και γιατί με μηχανική και χημική κατεργασία...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.roussosevaggelos.4ty.gr/more.php?l=el&id=4157' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Τσιμεντοσανίδες</h2><p>Η γυψοσανίδα είναι ένα δομικό στοιχείο που πληροί τις απαιτήσεις σε θερμομόνωση, ηχομόνωση, πυραντοχή και αντισεισμικότητα</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.roussosevaggelos.4ty.gr/more.php?l=el&id=4161' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Βιομηχανικά είδη</h2><p>Στο κατάστημα μας που βρίσκεται στον Μονόλιθο Σαντορίνης, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε βιομηχανικά είδη ...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.roussosevaggelos.4ty.gr/more.php?l=el&id=4159' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Εργασίες φρέζας

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΦΡΕΖΑΣ

Η κάθετη φρέζα είναι ένα εργαλείο κατάλληλο για όλα όσα έχουν να κάνουν με το ξύλο: κοπή, τρύπημα, φρεζάρισμα. Πρόκειται για το εργαλείο που θα σας δώσει το «κάτι παραπάνω» στην εργασία σας και θα βελτιώσει τη δουλειά σας. Γι’ αυτό άλλωστε είναι περιζήτητο από κάθε ερασιτέχνη μάστορα.

Δυνατότητες
Το εύρος της ταχύτητας της κάθετης φρέζας κυμαίνεται από 8.000 μέχρι 31.000 rpm (στροφές ανά λεπτό). Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την εφαρμογή της και να διαθέτει κάποια εμπειρία. Όταν όμως εξοικειωθεί με το συγκεκριμένο εργαλείο, θα διαπιστώσει ότι οι επιλογές και οι δυνατότητες θα διευρύνονται πολύ. Οι σύγχρονες φρέζες προσφέρουν το πλεονέκτημα της πολύπλευρης χρήσης: από το φρεζάρισμα ακμών, αυλακιών και προφίλ μέχρι και το φρεζάρισμα μακρόστενων οπών και αντιγραφής, δίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και στις πιο απαιτητικές εργασίες.

Μεγάλη ποικιλία αναλώσιμων
Μια μεγάλη γκάμα από αναλώσιμα εξαρτήματα μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε στη δημιουργία προφίλ, μπαζών και κορνιζών, που θα ενισχύσουν αισθητικά την κάθε ξυλοκατασκευή σας. Στην αγορά θα βρείτε αναλώσιμα φρεζάκια που έχουν διάμετρο στελέχους 6, 8 και 12 χιλ. Ανάλογα με την υποδοχή που διαθέτει το εργαλείο σας, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και την αντίστοιχη γκάμα φρεζών. Ουσιαστικά οι επιλογές που έχει κανείς στη διάθεσή του δε σχετίζονται μόνο με τη διάμετρο του στελέχους του εξαρτήματος, αλλά και με τις δυνατότητες του εργαλείου σε στροφές και την αντοχή του μοτέρ σε συγκεκριμένες εργασίες. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε φρέζες κοίλων ή ορθογώνιων αυλακώσεων, διαφόρων διατομών κ.α.

Χρήσιμα εξαρτήματα
Κατά την εργασία με ρούτερ είναι πολύ σημαντικό να έχετε ορισμένα εξαρτήματα, που σας διευκολύνουν κατά το φρεζάρισμα και συμβάλλουν στο σωστό και ακριβές αποτέλεσμα. Έτσι, ένα πατάκι εργασίας εξασφαλίζει τη σταθερότητα, καθώς συγκρατεί το επεξεργαζόμενο κομμάτι υλικού, ακόμα και χωρίς σφιγκτήρα. Για τις εργασίες φρεζαρίσματος που γίνονται παράλληλα στην ακμή του προς επεξεργασία υλικού, είναι απαραίτητος ένας οδηγός παραλλήλων, ενώ εξίσου απαραίτητος είναι και ένας διαβήτης φρεζαρίσματος. Πολλές φορές οι ράβδοι οδήγησης που έχουν οι κάθετες φρέζες δεν είναι αρκετά μακριές για ορισμένες εργασίες. Έτσι, καλό είναι να έχετε προμηθευτεί επιπρόσθετες ράβδους οδήγησης με αρκετά μεγάλο μήκος. Τα εξαρτήματα φρεζαρίσματος ακμών θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε περιπτώσεις που θέλετε να επεξεργαστείτε ευθείες μετωπικές, αλλά και μακριές καμπυλωτές ακμές. Οι σφιγκτήρες ή αλλιώς παξιμάδια δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν ερασιτέχνη μάστορα. Θα πρέπει ωστόσο να επιλέγεται ο κατάλληλος σφιγκτήρας για τη διάμετρο του στελέχους της φρέζας. Είναι προτιμότερο από το να χρησιμοποιούνται δακτύλιοι στελέχους. Καμία αντιγραφική εργασία δε μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία δακτυλίου αντιγραφής.